TEAM FRANC – Graduation Show 2017: Almeerders stellen expositie samen

TEAM FRANC is niet zomaar weer een Graduation Show. Het is een expositie die is samengesteld door acht Almeerders. Samen met curator Fleurie Kloostra reden Ans, Kees, Ruurd, Ans, Lindsay, Leendert, Jacqueline en Erika half Nederland door om de eindexamenexposities op vier kunstacademies te bezoeken.

Hun opdracht: Haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere. Na verhit en rijp beraad onder leiding van de nieuwe team captain burgemeester Franc Weerwind, kwamen zij tot hun keuze voor TEAM FRANC – Graduation Show 2017, een spannende tentoonstelling die bruist van de ambities.

Op zaterdag 14 oktober 2017 opent de burgemeester de tentoonstelling om 16.00 uur. De tentoonstelling is daarna tot en met 20 januari 2018 elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Toegang gratis.

Het is voor het vierde jaar op rij dat Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde beeldend kunstenaars presenteert, geselecteerd door de inwoners van Almere zelf. Het is een democratisch tentoonstellingsmodel waarbij professionals en niet-professionals samenwerken om te komen tot een bijzonder resultaat. Onder het motto ‘word kunstkenner in één dag’ is voor de zomer een oproep uitgegaan waarop veel reacties binnenkwamen.

De Almeerse curatoren bezochten dit jaar de eindexamenexposities van AKI ArtEZ Enschede, de Gerrit Rietveld Academie, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag en de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Ze selecteerden werk van o.a.: Kirsten Everink, Kristel Geerts, Charlotte Gramberg, Aurélie d’Incau, Mattia Papp, Djillie Roes, Leendert Vooijce en Shunyao Yu.