25 jaar Kunsthal

Op woensdag 1 november 2017 bestaat de Kunsthal Rotterdam precies vijfentwintig jaar. In het gebouw, een ontwerp van Rem Koolhaas en sindsdien een architectonisch icoon, heeft een breed publiek vanaf de start in 1992 bijna 600 tentoonstellingen gezien, van grote meesters tot hedendaagse kunstenaars, bijzondere collecties, verborgen pareltjes en internationale publiekstrekkers.

Met een vierdaags programma, van een exclusieve avond voor relaties tot een gratis toegankelijke dag voor iedereen, viert de Kunsthal van 1 tot en met 4 november haar 25ste verjaardag. Met vele activiteiten, openingen en ontvangsten doet de Kunsthal, gedreven door haar culturele ondernemerschap, waar zij goed in is: fungeren als een bruisend ‘Palais des festivals’ in het Rotterdamse Museumpark.

De Kunsthal zet tijdens de viering van haar verjaardag de Vriendschap centraal en nodigt op zaterdag 4 november IEDEREEN uit die van de Kunsthal houdt. Op deze gratis toegankelijke dag kunnen alle bezoekers de voordelen ervaren van Kunsthalvriend zijn, namelijk altijd gratis entree, speciale rondleidingen, bijzondere ontmoetingen, korting in de winkel en andere verrassingen.

Tijdens het jubileum zijn, zoals altijd in de Kunsthal, contrastrijke tentoonstellingen te zien. Van de mysterieuze droomwereld van de Belgische kunstenaar Paul Delvaux tot ‘Kattenliefde’ in de kunst, van hedendaagse schilderijen van Koen Vermeule tot stewardessenpakjes in ‘Cabin Crew. Fashion in the Air’.