Sexy Money

 

In een poging de armoede in eigen land te ontvluchten, kwamen de afgelopen jaren steeds meer Nigeriaanse vrouwen in Europa in de prostitutie terecht. De droom van het paradijs is voor de meeste vrouwen uitgedraaid op een bittere teleurstelling. Een klein aantal van hen besluit terug te gaan. Karin Junger volgt in de muzikale documentaire Sexy Money twee vrouwen die in Nigeria hun leven weer proberen op te bouwen.

Hoewel vrouwenhandel en prostitutie beladen onderwerpen zijn weet Karin Junger een integer beeld neer te zetten van de vrouwen. De documentaire volgt twee vrouwen die hun leven in Nigeria na Europa weer proberen op te bouwen, afgewisseld met interviews. Junger gebruikt hiervoor zwart-wit beelden, terwijl de verhalende lijn in kleur gebracht wordt. De muziek is van de populaire Nigeriaanse singer-songwriter Nneka, die de uitspraken van de vrouwen uitwerkt tot krachtige songteksten.

Wat opvalt in Sexy Money is de positieve veerkracht die de vrouwen bezitten. Ze krijgen te maken met corruptie, armoede, teleurstelling en seksuele misbruik en knokken door voor een beter bestaan, terwijl ze er achterkomen dat zowel Europa als Nigeria hen weinig kan bieden. Geld blijkt toch een belangrijk middel om te bestaan, maar hoe kom je aan geld?

Een documentaire die je zeker moet gaan zien!

 

Sexy Money gaat op zondag 26 januari 2014 in première op het International Film Festival Rotterdam. Vertoningen:

26 januari Cinerama 6 – 16.30 uur

28 januari Pathé 2 – 21.30 uur

30 januari LantarenVenster 6 – 21.45 uur